ENG

Zielsafstemming
Werp een bewuste blik op je leven met God


Een zielsafstemming is een eenvoudig proces dat je zal helpen om je spirituele leven de aandacht te geven dat het verdient. Wat zijn hiervan de voordelen? Eugene Peterson heeft dit in het Engels mooi verwoord:

Attention to God leads us out
into the open, into a spacious, free life.

Romans 8:6 The Message

Aandacht voor God is geen "wondermiddel" voor al onze kwalen. Het opent wel een deur naar een dieper inzicht in onszelf: waar we in geloven, hoe we denken en hoe we leven. Het biedt de gelegenheid voor een intiem samenzijn met God, degene die ons het leven gegeven heeft. Dat schept ruimte en vrijheid. Klinkt goed, niet?

Om dit te bereiken is er zowel aandacht als intentie nodig. Mijn programma voor zielsafstemming biedt je de gelegenheid om intentioneel je aandacht te richten op God.

Een zielsafstemming bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste wordt er tijd vrijgemaakt voor reflectie op jouw leven met God. Je wordt je bewust van hetgeen je de afgelopen maanden dichterbij God heeft gebracht. Daarnaast indentificeer je je dromen en verlangens en wat er bijgestuurd kan worden om deze dromen te verwezenlijken.

Het tweede onderdeel betreft een gesprek met mij. Dit kan via een persoonlijk gesprek of online worden gedaan. Je verwerkt hierbij de verworven inzichten om een route te bepalen waarmee je spirituele doelen bereikt kunnen worden. Wellicht is spirituele fitness training noodzakelijk -- of juist spirituele rust! Samen zullen wij onderscheiden wat het hardst nodig is en hoe je dit kunt bereiken.

Zo doen we het…

Aandacht

Hieronder vind je de leidraad voor zelfreflectie. Neem de tijd om je spirituele leven te inventariseren. Een paar uur is voldoende. Het geeft daarbij niet of je dat in een keer doet of verdeelt over enkele dagen. Doe dit echter op een plaats waar je niet gestoord kan worden, buiten of een lievelingsplekje in huis. Keer je blik inwaards en observeer in gebed hoe je de afgelopen maanden geleefd hebt. Schrijf je observaties in een dagboek of, als je dat liever doet, op de computer.

Intentie

Nadat je je spirituele reflectie hebt afgerond, bespreek je de uitkomst met een geestelijk begeleider, een zielsverwant of een mentor. Objectiviteit wordt geboden door iemand anders in dit proces te betrekken en geeft wijsheid bij het maken van toekomstplannen. Bovendien kan het helpen wanneer wij ons ten opzichte van een ander verantwoorden alvorens wij onze intenties doorzetten.

Als geestelijk begeleidster ben ik getraind om anderen te begeleiden in de ontwikkeling van hun relatie met God. Ik begeleid je graag in het proces van zelfreflectie, zowel persoonlijk als via de webcam. Dit kan via een enkele zielsafstemming sessie of via een voortdurende samenwerking op het gebied van geestelijke begeleiding.


Vragen voor Zielsafstemming
Een reflectie op mijn leven met God

 1. Ik omschrijf mijn huidige spirituele "gezondheid" als…
  (Misschien helpt het om te denken in termen van kleur, beeld of omschrijvende woorden)

 2. Wanneer ik terugdenk aan de afgelopen maanden, dan hebben de volgende spirituele oefeningen of situaties mij geholpen om God te ervaren...

 3. Mijn belangrijkste ontmoetingen met God in deze periode …

 4. God heeft op de volgende manieren tot mij gesproken…
  (bijvoorbeeld: dingen die Hij mij laat zien, dingen die Hij bij mij heeft doen leven of dingen waarmee Hij mij uitdaagt)

 5. Ik herken de volgende reacties in mijn ziel...
  (bijvoorbeeld: de beleving van God's aan- of afwezigheid, mijn gevoelsleven, mijn reacties (ook van afkeer) enz.)

 6. Mijn tevredenheid over de aandacht die ik op dit moment aan God besteed zou ik omschrijven als ...
  (geef eerst een numerieke waarde en motiveer dit vervolgens)

 7. Mijn huidige spirituele verlangens… (Wat zijn mijn diepste wensen?)

 8. Een of twee manieren of veranderingen waarop ik deze verlangens zou kunnen verwezenlijken…

 9. Wat ik graag in een gesprek zou willen bespreken…
  (bijvoorbeeld: thema's die mij zijn opgevallen; dingen waar ik opheldering, onderscheid, wijsheid of objectiviteit over wil; vervolgstappen die ik overweeg)


Door de tijd te nemen voor intentionele zelfreflectie pluk je de vruchten om je relatie met God te voeden.
Gun je ziel dit seizoen!
Maak een afspraak Meet online Eng

Comment

Comment while signed in to Facebook and you'll share this page with your network. Prefer another means? Share, email and print buttons are below in the page footer.


Enjoy this Page?
Choose a button to add it to your favorite bookmarking service.