ENG

Testimonials van Geestelijke Groei
"Hoe wij profiteren van geestelijke begeleiding"

Delen aan een 'onafhankelijke' partij
Scherpgestelde hoop
Groeien naar liefde
Een tolk tussen Jezus en mij
Gericht op God en Zijn stem

Delen aan een 'onafhankelijke' partij

Ken je dat, werken als leidinggevende in een organisatie en dan je verhaal kunnen doen. Bij Elizabeth heb ik mijn verhaal kunnen doen. Aan de hand van de Bijbel, haar kennis je verhaal kunnen delen aan een 'onafhankelijke' partij. Situaties van alle dag, persoonlijk en zakelijk komen aan de orde.

Bijzonder hoe God Elizabeth op mijn pad heeft gebracht, waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben. Met de één op één gesprekken, het huiswerk, de uitdagingen, maar bovenal meer van Gods liefde in mijn leven ontdekken en zien.

Ab, Haarlem
Mei 2012

Scherpgestelde hoop

Geen gesprek met Elizabeth is hetzelfde. We bespreken dingen als een grote beslissing nemen of een lastige confrontatie aangaan. Maar ik heb ook een keer ontzettend praktisch mijn week opnieuw ingedeeld omdat ik stuiterend binnenkwam en geen rust had over mijn oneindig lange to-do-list, waardoor tijd met God in het nauw kwam.

Elizabeth heeft niet één aanpak. Volgens mij komt dat doordat ze--terwijl ze naar me luistert--ook actief naar God luistert. Ze stelt vaak precies de juiste vraag op het juiste moment. Of ze geeft me een boek, dat later een schot in de roos blijkt. Of ze vraagt me Mag ik een Psalm voor je bidden? wat dan precies die Psalm blijkt te zijn die ik al dagen in mijn hoofd heb.

Met scherpgestelde hoop stap ik na ons gesprek mijn auto in. Altijd ben ik uitgedaagd om dichter naar God te gaan. Me meer open te stellen voor Hem. Dieper te gaan. Bewúst met Jezus te wandelen. Het tilt me weer eventjes boven het alledaagse uit. Ik overzie beter wat God aan het bewerken is in mijn hart.

Martine, Amsterdam
Februari 2012

Groeien naar liefde

Waar ik naar streef is op zo’n manier te leven dat Gods liefde door mij heen straalt naar alle mensen die ik dagelijks ontmoet. Ondanks een leven lang naar de kerk gaan, catechisatie, gebedsgroepen et cetera, zag ik weinig groei in mijn liefde en weinig vrucht van de Geest in mijn leven.

Door Elizabeths cursus Drawing Near maakte ik kennis met een andere manier van leven met God. Als spiritual director helpt Elizabeth mij om de dingen die ik geleerd heb, te blijven toepassen. Ook kijken we samen naar alle aspecten in mijn leven waar ik twijfel over Gods aanwezigheid in de omstandigheden of Gods plannen voor de toekomst.

Elizabeth bemoedigt mij. Zij ziet groei waar ik alleen maar twijfels zie. Als ik nauwelijks in mijn Bijbel gelezen heb en amper gebeden, hoef ik bij Elizabeth geen verhaaltjes te verzinnen. Samen kijken we naar waar dat door komt en hoe ik weer op het juiste pad terecht kan komen. Al belijd ik keer op keer dezelfde zonde, bij God is er geen veroordeling, en Elizabeth weerspiegelt dat.

Ik voel me helemaal veilig bij haar om eerlijk te zijn over wie ik ben. Ik hoef me niet beter voor te doen. En dat is heerlijk want zo kijkt God ook naar mij. En zo kunnen we samen kijken waar ik, door Zijn genade, kan groeien in liefde voor mezelf en voor anderen. Ik wil het niet meer missen

Lydia, Amsterdam
Januari 2010

Een tolk tussen Jezus en mij

Een aantal jaren geleden heb ik aan Elizabeth gevraagd of zij het wilde proberen om het bord spaghetti wat ik in mijn hoofd had, te ontwarren. Ik zat totaal vast en wist niet meer waar ik moest beginnen. Ze zei direct ja.

Ik denk dat ik kan zeggen dat Elizabeth mij echt door en door kent, ja ook alle donkere kanten. Maar altijd heb ik mij bijzonder geliefd gevoeld bij haar, zo speciaal maar ook zo zonder schaamte.

Juist omdat Elizabeth altijd hoop had, die ik dan kwijt was, altijd genade voor mij had, terwijl ik zo hard voor mijzelf was, en altijd maar dan ook echt altijd naar Jezus verwees, ben ik zo veranderd, zo vernieuwd tot in elk diepe laag van mijn hart. Als ik Elizabeth in één zin zou moeten omschrijven dan is het dat zij een tolk is tussen Jezus en mijzelf. Alsof ik Zijn taal van onvoorwaardelijke liefde nooit kon verstaan totdat Elizabeth die voor mij vertaalde, net zo lang en geduldig tot ik de taal zelf ook kon verstaan.

Ik heb, ondanks mijn leven lang Christen zijn, nooit echt begrepen dat ik niet zelf mijn best hoefde te doen, om Gods liefde en beloftes te ontvangen. Maar nu, door de lange jaren van haar vertalen, heb ik het begrepen en kan ik een vernieuwd en vrij leven in Christus hebben.

Wanda, Aalsmeer
December 2009

Gericht op God en Zijn stem

Mijn motivatie om geestelijke begeleiding te zoeken was mijn verlangen naar groei in mijn relatie met God. Elizabeth heeft me in onze samenkomsten altijd geholpen om me te richten op het luisteren naar Gods stem in mijn leven. Lastige situaties waar ik weinig waardevols in zag, kon Elizabeth gebruiken om me dichter bij God te brengen en de relatie met Hem te verdiepen. Als er, in mijn leven, moeilijke beslissingen genomen moesten worden of er verschillende paden ingeslagen konden worden, heeft Elizabeth me telkens weer bewust gemaakt mijn focus op God te houden en in alle rust Zijn stem hierin proberen te verstaan.

Over de jaren heen heeft Elizabeth me bijgestaan om, met God, door de obstakels in het leven heen te komen, dit in gebed te brengen en zo mijn relatie met God tot een dieper niveau te brengen. Ze heeft me geÏnspireerd met Bijbelverzen, bemoedigende woorden en vooral door me te wijzen op Gods liefde en leiding in mijn leven.

Eveline, Amsterdam
December 2009

Ga naar
Inschrijf
formulier
Ga naar
Voorbereiding op
begeleiding
Ga naar
Spiritual
direction FAQ
Enjoy this Page?
Choose a button to add it to your favorite bookmarking service.