ENG

Stilteweekend
een gelegenheid voor rust, bezinning en ontmoeting

feet up

In ons drukke bestaan is het vaak moeilijk om tijd vrij te maken voor rust en bezinning. We moeten zoveel en er wordt van alle kanten aan ons getrokken. We willen er voor iedereen zijn en dat is ook heel mooi. Toch is het ook belangrijk om regelmatig momenten van stilte in te bouwen voor onszelf. Een moment om tot rust te komen en jezelf de tijd te gunnen om weer bij de Vader te zitten. Om even niet te hoeven 'zorgen', doen of regelen, maar om God te ontmoeten en met hem te communiceren. Een Stilteweekend biedt uitkomst.

Door naar God te leren luisteren verdiep je zowel je relatie met God als de relatie met jezelf. Een echte ontmoeting met onze hemelse Vader brengt verandering teweeg!

Hoe klinkt dit? Verkwikkend als een glas koude lemonade op een snikhete dag? Of lijkt het je eng en confronterend? Ben je bang voor verveling? Of dat je Gods stem niet zal horen?

Laat ik je geruststellen: Een Stilteweekend doe je niet alleen. Je krijgt een training, begeleiding (als je wilt) en de tijd om met anderen samen te zijn.

Aanmelden
Stilteweekend

Goede redenen om mee te doen

  • Je weet hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf te maken. Je bent al zo lang van plan om er even tussenuit te gaan maar het komt er nooit van. Door samen met anderen een retraite te plannen, zorg je ervoor dat het er eindelijk van komt.
  • Het lijkt je een goed idee om tijd vrij te maken voor God maar je weet niet waar je moet beginnen.
  • Je loopt al langere tijd ergens tegenaan of moet een belangrijke beslissing nemen. Je hebt Gods wijsheid nodig en je beseft dat een weekend van gebed je kunt leiden tot nieuwe inzichten.
  • Je wilt Gods stem beter leren herkennen en Hem beter verstaan.
  • Je verlangt naar de intimiteit van Gods aanwezigheid.
  • Je lichaam en ziel snakken naar een oase van rust.

Speciaal voor vrouwen

"Een spiritueel leven zonder jezelf af te zonderen is nagenoeg onmogelijk…We verloochenen onze spiritualiteit wanneer wij nalaten tijd vrij te maken voor God en naar hem te luisteren." Henri Nouwen (Making All Things New/Alles Nieuw)

"Wanneer wij stilte de ruimte gunnen, maken we ruimte voor onszelf. Stilte is een uitnodiging voor het onbekende, het ongetemde, het ongeremde en het verlegene, het onbegrijpelijke - dat wat zelden de kans krijgt om bij ons tot uiting te komen." Gunilla Norris (Sharing Silence)

Dit vrouwenretraite vindt plaats in een klooster in een rustige plek: het glooiende landschap van Limburg of in de rustige sfeer van Gelderland. Je ervaart hier 48 uur rust en ruimte: een geschenk van vernieuwing voor jezelf. Het Stilteweekend biedt je de mogelijkheid toenadering te zoeken tot God en te luisteren naar wat Hij je wilt vertellen. Ank Koopmans-Oosting of Joke Leijen, samen met mij, Elizabeth de Smaele, zijn jullie gastvrouwen en begeleiders tijdens het Stilteweekend.

En voor mannen? Ernst Haagsman (Stichting Navigators) leidt al jaren stilteweekenden voor mannen. Ervaren en bekwaam, wij raden de mannen aan de weekenden van Ernst.


Stilteweekenden

Wanneer: 5-7 februari 2016 vol
Omgeving: Retraitecentrum Klein Sion in Leuvenheim, Gelderland
Taal: Nederlands

Wanneer: 13-15 mei 2016
Omgeving: Retraitecentrum Klein Sion in Leuvenheim, Gelderland
Taal: Engels

Tijd: vrijdag 16:00 tot zondag 14.30
(Door op vrijdag vroeg te arriveren vermijden we de drukte van de spits en kunnen we zonder stress aan ons weekend beginnen. Gun jezelf een weekend van 3 dagen.)

Kosten: €180

Aanmelden: Vul de registratieformulier in en betaal

Vragen? Stuur een e-mail naar Elizabeth


Feedback van de deelnemers

Wat ik het meest waardevol vond: Om opnieuw onder de indruk te zijn van Gods overweldigende liefde voor mij. Het blijft iets wat ik wel weet (verstand) maar nu ook weer echt mocht voelen en er door geraakt werd (hart). Jolanda

"Het stilteweekend heeft me zoveel dichter bij God gebracht. Ik zat al een tijdje te worstelen met dat ik me echt moest overgeven aan God. Dat lukte maar niet, ik kwam er zelf niet uit. Dit weekend heb ik hier een start mee gemaakt. Ik was bang om me over te geven, maar doordat ik nu weet dat God liefdevol is en al die tijd rustig om me heeft zitten te wachten, heb ik me dit weekend echt aan God over kunnen geven. God heeft dit weekend precies gedaan waar ik bang voor was, alleen had ik er niet bang voor hoeven zijn, want God is een liefdevolle God!" Marije

"Ik had alle tijd om Jezus te ontmoeten, wat een hele fijne en diepe ervaring was. Ik was verrast van zijn tastbare aanwezigheid, van het initiatief dat God nam om mij te vertellen wat er in mijn hart leeft aan tranen en wat er in zijn hart leeft aan liefde over mij. Het meest waardevol vond ik simpelweg de enorme hoeveelheid tijd om bij God te zijn." Mieke

"Ik vond het bijzonder om te ervaren dat God zo duidelijk aanwezig is als je in de rust en de stilte bent en voor ieder een persoonlijke boodschap/geschenk heeft. Ik merk dat ook na dit weekend mijn contact met God weer opener en makkelijker is en hoop dit heel lang vast te houden!" Jolanda

"Het weekend van afgelopen december staat me nog helder voor de geest. De bemoediging die ik daar heb ontvangen is nog een dagelijkse bron van energie. De Heer is zoveel meer dan onze omstandigheden. Te mogen wandelen in Zijn Licht is een voorrecht." Leny

"Verrassend wat God doet wanneer je stil staat om weer te gronden en adem te halen. Zonder een agenda te hebben voor het weekend, heeft God mijn openheid gebruikt voor ontmoeting. Hoe stiller ik ben, hoe luider Hij klinkt." Cathelijne

"Ik vond de verschillende manieren van creativiteit heel fijn. Er kon geschilderd, getekend en geknutseld worden. Je mocht van alles doen en mijn creativiteit werd ook geprikkeld. De kaart die ik op de eerste avond uitzocht heb ik op mijn agenda geplakt en elke dag word ik weer even herinnert aan het ‘maaltijd houden met God’ – mijn verlangen aan het begin van dat weekend." Elise

Lees "Vrouwen ontmoeten God in de stilte", een interview met Elizabeth in de januari 2012 Navigator Raster (pagina 4).


Comment

Comment while signed in to Facebook and you'll share this page with your network. Prefer another means? Share, email and print buttons are below in the page footer.

Middellen op weg naar de stilte....

Music recommendations Fully Present
to Jesus
Practicing the Presence of GodEnjoy this Page?
Choose a button to add it to your favorite bookmarking service.