ENG

Stilteweek
stil worden en luisteren naar God
15-20 maart 2015


Paulus Abdij

Thuiskomen bij God en jezelf? Dan biedt deze periode van 5 dagen in een klooster je de mogelijkheid om meer ruimte en tijd te nemen voor jezelf en ontvankelijk te worden voor de ontmoeting met God.

In de BBC documentaire 'The Big Silence' pleit de Benedictijnse abt Christopher Jamison, voor dagelijks stiltemomenten in onze drukke en jachtige samenleving. Hij noemt de stilte het 'medicijn voor de ziel'. De deelnemers van het EO-programma 'Op zoek naar God' hadden ook de moed om deze stilte-uitdaging aan te gaan. In deze stilteweek maken we verder kennis met het prachtige geheim van de stilte en leren we daarvan genieten.

In de stilte ontstaat ruimte voor de ontmoeting met jezelf en met God, ontmoetingen die je leven zullen verrijken en je geloof verdiepen. De retraite is vooral gericht op Gods woord en leid daardoor tot een diepere liefde voor Hem.

Na een oriëntatie loopt de week verder in de stilte. Elke dag zijn er gezamenlijke vieringen en een-op-een gesprekstijd met je retraitebegeleider. Dat helpt je bij het omgaan met de stilte, het integreren van Gods woord in je leven, en het structureren van je dag.

Tijdens deze dagen heb je ruimte om te wandelen in de natuur en tijd voor creatieve uitingen en, van het eerste belang, heerlijke lange uren om in Gods nabijheid te zijn.

Deze retraite begeleid ik samen met Marianne Groen van Retraitecentrum De Spil. Marianne is ook ervaren en bekwaam in het begeleiden van retraitanten naar de genadevolle nabijheid van Jezus. De groepsgrootte van deze retraite wordt van 8 tot maximaal 10 personen, mannen en vrouwen.

Aanmelden

Stilteweek Details

Wanneer: 15-20 maart 2015
Omgeving: De Spil, Maarssen
Tijd: zondag 17:00 tot vrijdag 19.00
Kosten: €490 (inclusief 5 gesprekken van persoonlijke begeleiding)
Aanmelden: via Retraitecentrum de Spil
Vragen? Stuur een e-mail naar Elizabeth of Marianne

Goede redenen om mee te doen

  • Je verlangt naar de intimiteit van Gods nabijheid.
  • Je lichaam en ziel snakken naar een oase van rust.
  • Je loopt wat tegenaan en je beseft dat een week van gebed je hiermee kan helpen.
  • Je moet een belangrijke beslissing nemen en je zoekt nieuwe inzichten en onderscheidingsvermogen.
  • Je bent bereid om een week apart te zetten om Gods stem te (leren) horen.

De begeleiders

Mariannne Groen Marianne Groen is sinds 2008 als retraitebegeleider betrokken bij retraitecentrum De Spil. Tijdens de stilteretraites die zij de afgelopen jaren zelf volgde ontdekte zij hoe de stilte ruimte maakt voor een diepere ontmoeting met jezelf en met God. In 2011 en 2012 volgde zij in Engeland een opleiding tot geestelijk begeleider. Marianne biedt een veilige gespreksomgeving en gelegenheid om levens- en geloofsvragen te verwoorden.
Elizabeth de Smaele Elizabeth de Smaele, oprichter van Deeper Devotion, is geestelijk begeleider sinds 2006. Zij helpt mensen om hun geloof en dagelijkse leven samen te brengen en te groeien in heelheid. In de een op een gesprekken, workshops en cursussen, coacht Elizabeth in contemplatie aan de hand van de Bijbel. Het doel hiervan is een diepe ontmoeting met God.
In medewerking met
De Spil logo
Feedback

Testimonial van een deelnemer
Mijn blog post over deze retraite.

Comment

Comment while signed in to Facebook and you'll share this page with your network. Prefer another means? Share, email and print buttons are below in the page footer.

Liever
een weekend
van de stilte?
Ignatian
Imaginative contemplation
Teresa of Avila
on
stilling the soulEnjoy this Page?
Choose a button to add it to your favorite bookmarking service.