ENG

Profielschets
Elizabeth de Smaele-Hyatt


Elizabeth de Smaele


Even een korte introductie als eerste in deze profielschets. Ik ben Canadese. Oorspronkelijk kom ik uit Ontario maar sinds 1996 woon en werk ik met plezier in Nederland.

Studies & werk

Ik ben afgestudeerd in London, Ontario en Boulder, Colorado. Daarna werkte ik drie jaar als muzieklerares en tien jaar in christelijke bediening, eerst als musicus en daarna als studentenwerker.

Recentelijk heb ik mij verder gespecialiseerd in het vak van geestelijke begeleiding door onder andere de masteropleiding Theologische Studies te volgen aan het Tyndale Seminary Canada. Ik koos binnen die opleiding voor een verdiepingstraject over geestelijke vorming. Een stage in geestelijke begeleiding in 2007 betekende de start van mijn eigen praktijk. In november 2009 werd ik gecertificeerd als geestelijk begeleider.

Motivatie

Ik hou van mijn vak! Het geeft me vreugde als ik anderen kan helpen om te groeien in geloof en te begeleiden naar een dieper leven met God, wat absoluut de kern is van geestelijke begeleiding. Ik ben een onderwijzeres en mentor, maar ook een musicus en creatief type. Die verschillende kanten van mezelf kan ik perfect combineren wanneer ik anderen help om verder te ontdekken hoe God ze heeft bedoeld.

Kerk

Binnen mijn gemeente, Crossroads International Church Amsterdam, heb ik leiding gegeven aan diverse bedieningen waaronder aanbidding, vrouwen en discipelschap. Tegenwoordig ontwikkel ik trainingen op het gebied van spiritualiteit en geloofsopbouw. Deze trainingen geef ik zelf, ook voor jonggelovigen en meer gevorderde christenen. Verder preek ik een paar keer per jaar.

Persoonlijk

Ik ben getrouwd met Gérard de Smaele. Wij genieten graag van actieve vakanties midden in de natuur: Canada en Noord-Europa zijn favoriet. Vriendschappen zijn heel belangrijk voor mij, waarvan mijn vriendschap met Jezus de meest belangrijk is. Ik schrijf hierover in mijn geestelijke verhaal.

Registraties

Gcoach.nl gecertificeerd
Gaandeweg Vereniging van Geestelijk Begeleiders in België en Nederland
ikzoekchristelijkehulp
TASD Tyndale Association of Spiritual Directors