Eng

Een geestelijk begeleidingsgesprek
een blik op wat je kunt verwachten


Het is altijd een eer om betrokken te worden in het verhaal van een ander leven. Het is een uitnodiging die ik met veel respect behandel. Mijn verlangen is een genadige omgeving te creeren in een geestelijk begeleidingsgesprek waar je de veiligheid wordt geboden om je verhaal te vertellen. Terwijl ik je help om je relatie met God te versterken en te ontwikkelen, wordt ons gesprek een heilige plaats. Samen luisteren wij naar Gods zachte stem terwijl Hij verlichting brengt, bevestigt en leidt.

Wanneer dit gebeurt, betreden wij heilige grond. Wij ontmoeten een God die ons blijft verrassen in Zijn liefde en in de manier waarop Hij onze zielen raakt.

Dat klinkt misschien wat romantisch en "te mooi om waar te zijn", maar ik sta in mijn werk regelmatig versteld van de dingen die ik God zie doen in het leven van anderen.

Geestelijke begeleiding is het meest effectief wanneer er regelmatig gesprekken plaatsvinden (maandelijks bijvoorbeeld). Deze banen de weg voor intentionele en consistente groei. Geen enkele sessie is hetzelfde maar er zijn wel gemeenschappelijke elementen die ons werk vormen:

Elementen van een geestelijk begeleidingsgesprek:

  • We beginnen met stille tijd. Dit kan stilte, het lezen van een Bijbelpassage of gebed zijn. Het doel is om ons bewust te worden van Gods tegenwoordigheid en om onszelf voor te bereiden om te luisteren.
  • Je deelt waar je het graag over wilt hebben. Onze tijd vloeit voort uit jouw ervaringen. Dit kan voortvloeien uit een eerdere samenkomst maar kan ook iets zijn wat je recentelijk ervaren hebt of wat je aan het leren bent. Je mag ook komen met een probleem dat je bezig houdt, of iets wat je uitdaagt of bemoedigt. Het is altijd handig om je op een sessie voor te bereiden.
  • Ik help je tijdens je reflectie door vragen te stellen waarmee je gemakkelijker Gods werk en leiding in je leven herkent. Wij onderscheiden dit samen, in tegenwoordigheid van God. Het is meestal op dit punt waarop verlichting geboden wordt en we dingen kunnen uitspreken die in jouw hart verborgen waren.
  • Alles wat hierna gebeurt, vloeit voort uit hetgeen naar boven is gekomen. Wellicht is het gesprek voldoende geweest. Het kan ook zijn dat we verder gaan met een gebed, een overdenking of een verhaal uit de Bijbel. Soms is het waardevol om vergeving bewust te ontvangen of te schenken. Soms biedt ik instructie over de christelijke leefwijze of het werk van de Heilige Geest aan. Ik probeer altijd Gods leiding te volgen in wat het meest waardevol voor jou zal zijn.

Als dit je aanspreekt, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen of een inschrijfformulier in te vullen.


Ga terug naar
Elizabeths benadering
Ga verder naar
Meet online Eng

Comment

Comment while signed in to Facebook and you'll share this page with your network. Prefer another means? Share, email and print buttons are below in the page footer.


Enjoy this Page?
Choose a button to add it to your favorite bookmarking service.