EN

Op zoek naar Christelijke Hulp?
Ontdek de mogelijkheden van geestelijke begeleiding

helping-hand
Geestelijke begeleiding kan een goed alternatief zijn voor Christelijke counseling. De benadering van geestelijke begeleiding is gericht op jouw relatie met God en je geestelijke groei, twee aspecten die centraal staan in iemands welzijn. Geestelijke begeleiding kan counseling op drie manieren aanvullen: 1) als parallel zorg;
2) als nazorg, na afloop van een counseling traject als een manier om 'gezond te blijven'; en 3) als tijdelijke zorg terwijl je op een counselors wachtlijst staat.

Hoe kan ik geholpen worden?

Wanneer je een moelijke periode doormaakt, bied ik je graag een veilige omgeving om je verhaal te komen vertellen. In onze gesprekken over vraagstukken, pijn of worstelingen die in je leven spelen, staat jouw geloofsleven altijd centraal. Al deze problemen worden routes om God beter te leren kennen en om zijn onvoorwaardelijke liefde en genade te aanvaarden.

Geestelijke begeleiding kan je helpen om de barrières in je geloofsleven te doorbreken. Te midden van alle uitdagingen, zul je je uiteindelijk zelfverzekerder gaan voelen en jezelf gaan zien als een kind van God. Dit baant de weg om pijn en emotionele wonden te genezen. Hoop en betekenis worden hersteld. Een geschenk van God, omdat hij van je houdt.

Herken je jouw behoefte in de onderstaande uitspraken?


Aanknopingspunten voor degene
die christelijke hulp zoeken

  • Ik zit in een crisis of situatie die me uitdaagt tot innerlijke verandering
  • Ik zou graag meer inzicht willen in mijn ware identiteit in Christus
  • Ik voel me verwijderd van God en verlang ernaar Zijn nabijheid opnieuw te ervaren
  • Ik ben me bewust geworden van pijn of gebrokenheid, waarmee ik aan de slag wil
  • Ik heb hulp nodig met rouwverwerking (lees meer)
  • Ik ben mijn geloof kwijt en heb hulp nodig om deze terug te vinden
  • Het zou heerlijk zijn om iemand te hebben die gewoon eens naar mijn verhaal wil luisteren

Contact

Als je jezelf hebt herkend in één of meer van deze uitspraken, aarzel niet om contact op te nemen. Lees rustig verder op deze site en, als je klaar voor bent, neem dan contact met mij op of vul het inschrijfformulier in.

Geestelijk begeleiding biedt geen therapeutische sessies maar een weg naar innerlijke heelheid en geestelijke volwassenheid. Deze vorm van hulpverlening vraagt een zekere psychische stabiliteit. Aan het eind van ons eerste gesprek zal ik aangeven of ik je als geestelijk begeleider kan helpen. Indien nodig zal ik je doorverwijzen naar een andere hulpverlener.

Ga terug naar
Geestelijke begeleiding
Ga verder naar
Ik kamp met
verlies en verdriiet
Ga verder naar
De voordelen van
begeleiding

Comment

Comment while signed in to Facebook and you'll share this page with your network. Prefer another means? Share, email and print buttons are below in the page footer.


Enjoy this Page?
Choose a button to add it to your favorite bookmarking service.